Tanárlázadás

Címkék: iskola sztrájk

2016.02.23. 18:43

Az oktatás nem szakmai ügy – az egész társadalmat érinti. A pedagógusok és diákok lázadása az autoriter rezsim elleni lázadás. Lázadás a romló élet és munkakörülmények ellen, a szűk hatalmi klikk mérhetetlen gazdagodása ellen, az elit nagyképűsége és arroganciája ellen, a növekvő kiszolgáltatottság ellen, és természetesen a pofátlanul alacsony bérek ellen.

-A KLIK-et és a Nemzeti Pedagógus Kart nemlétezőnek tekintjük.

-Az oktatási intézmények – óvodától az egyetemig – teljeskörű autonómiával rendelkeznek. Az intézmény gazdálkodásáról, oktatási tevékenységéről az intézményi önkormányzat hoz döntést. Az intézményi önkormányzatban az oktatók, a diákok és a szülők egyenlő arányban jogosultak döntéshozatalra.

-A pedagógusok szakmai autonómiát élveznek. Tevékenységüket a diákok értékelik, és az intézményi önkormányzat véleményezi.

A tüntető tanárok és diákok szolidárisak

-az egészségügyben végsőkig kiszipolyozott dolgozókkal, és az egyre kevesebb pénz miatt egyre kiszolgáltatottabb betegekkel

-a sztrájkoló közlekedési dolgozókkal

-az éhbérért értelmetlen robotolásra kényszerített közmunkásokkal

-a külföldre menekült sok százezer gazdasági kivándorlóval.

Elegünk van a kormány hazudozásaiból, a bűnbaknak beállított menekültek elleni uszításból, a belőlünk kisajtolt pénz haveri körnek való szétosztásából. Elegünk van a rendszerből!

ÁLTALÁNOS SZTRÁJKOT!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr38414254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása