A kormány bemutatta a Városliget beépítésének terveit. Sok száz milliárdért "Múzeumi negyedet" építenek, fák százait és hatalmas zöldterületeket elpusztítva - a valódi célja az egész beruházásnak az, hogy a budai várban lévő közgyűjteményeket eltávolíthassák, és a kormányfő ott kapjon emberi és politikai nagyságához méltó palotákat. Orbán régi vágya, hogy székhelye a várban legyen - ez illik súlyosan személyiségzavaros egyéniségéhez, és az egész Fidesz-vezérkar neohorthysta szellemiségéhez. A kormány a nép fölött, a hajdani királyi várban székel - e magasztos cél megér annyit, hogy beépítsék a belváros legnagyobb parkjának jelentős részét.

A Városligetre ráférne egy felújítás: még több fa, bokrok, virágok, futókör építése, padok javítása. Erről nincs szó a "Liget projektben". Ehelyett öt új múzeumot akarnak építeni, az egyik egy tíz emelet magas toronyház lenne, a Liget közepén. A kormány szerint rengeteg turistát vonzana az új "Múzeumi negyed" - összesen nyolc hatalmas közgyűjtemény lenne egy kupacban, ez nagyon praktikus, érvelnek. de ez marhaság, nincs olyan ember aki egymás után két-három kiállításnál többet képes lenne megnézni.

A Liget belső területére hangversenytermet terveztek - hogy fogja azt több száz ember megközelíteni? És mi lesz azzal a sok ezer autóval, ami a Dózsa György úton parkol jelenleg, a tervezett sétány vonalában? A Városligetet a tervezett három új múzeum lezárná a VII. kerület felé - ott ezután sokkal rosszabb lesz a levegő. 

Az egész projekt - ha megépül, de reméljük nem - jövője megjósolható: letarolt park, a környék utcáin állandó dugók, kihasználatlan, üresen kongó kiállítótermek. A "Liget projekt" pontosan olyan, mint a Fidesz többi nagyberuházása. Maga az elképzelés is ostobaság, de még azt sem tudják megvalósítani. A rengeteg pénzt elköltik, Orbán ott vigyorog majd a Várban, mi meg megszívjuk, mint mindig.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr367057801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása