A menekültek lemészárlása

Címkék: menekültek

2016.03.07. 15:24

Az orbáni gyűlöletkampány, az idegenellenes uszítás tömeggyilkossághoz vezet. Akik ma kerítéseket építenek, azok holnap gyilkolni fognak.

A menekültek jönnek, nem fognak békésen elpusztulni otthonaikban.

A Nyugaton dolgozó kelet-európai gazdasági kivándorlók számára konkurenciát jelentenek az újonnan érkezők, de így működik a tőke: versenyre kényszerít mindenkit. A tőkés világrendszer tehet a félperiféria-periféria nyomoráról, az itteni alacsony bérekről – és nem a nálunk is szegényebbek, a keletről, délről érkezők.

A menekültek jelentős tömegeinek befogadása, letelepítése a tőkés gazdaság szempontjából inkább haszonnal, mint kárral járna. Nem különösebben nagy kihívás az állam számára sem. Magyarországon évente tíz- húszezer ember befogadása tíz-húsz milliárd forintos kiadást jelentene – ez aprópénz a költségvetés egészéhez, vagy az Orbán-rezsim hűbéreseinek elosztogatott pénzekhez képest. Településenként 4-5 szíriai vagy iraki család beköltözése – komolyan, emberek, ez okozna bármiféle kulturális vagy életmódbeli sokkot, vagy bármi egyéb problémát? Józan ésszel végiggondolva senki nem állíthat ilyesmit.

De nem erre haladunk. A jelenlegi irány másféle jövőt jósol. Az idegenellenes hisztériakampány előrevetíti a tőke számára fölösleges munkaerő, száz és százmillió ember lemészárlását. A tőke hagyományos válságmenedzselése ez: a fölösleges termelőerő és termékek tömeges, szisztematikus megsemmisítése. És ennek nem csak a periféria, az iszlám világ, Afrika és Ázsia proletárjai fognak áldozatul esni, hanem mi is, itt a félperiférián, sőt a „gazdag” centrumországok proletárjai is.

Ha a menekültek ellen uszítasz, akkor az olyan, mintha puskát fognál rájuk. Ugyanezek a puskák hamarosan ránk fognak irányulni. Ha a kapitalista világrendszer beindítja a tömegmészárlást, akkor mi sem leszünk biztonságban.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr348451840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2016.03.08. 16:46:35

nincs itt egy kis ellentmondás?

"A menekültek jelentős tömegeinek befogadása, letelepítése a tőkés gazdaság szempontjából inkább haszonnal, mint kárral járna. "

"az idegenellenes hisztériakampány előrevetíti a tőke számára fölösleges munkaerő, száz és százmillió ember lemészárlását. "

most akkor hason, vagy fölösleg?

akárki lehet 2016.03.08. 16:52:15

Úgy tűnik, a háború nagyobb haszonnal kecsegtet, mint a békés megoldás. Mert egyébként akár béke van, akár háború, "... a tőkéseké a haszon.."

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2016.11.05. 19:07:15

@akárki lehet: Az hogy a háború a tőke számára haszonnal jár az egyértelmű. De a cikkben ez akkor is ellentmondás
süti beállítások módosítása