Rablóbanda a kormánykeréknél

Címkék: Orbán

2017.11.18. 09:07

Magyarország kormánya gátlástalanul fosztogató családi klánok hálózata. Az autoriter rendszerek mind ilyenek, de Orbánék hatékonysága világviszonylatban is számottevő. Ennyit lopni nem kis teljesítmény!

Az Orbán-rezsim tevékenysége nem a véletlen műve. Része annak a történelmi folyamatnak, mely a félperifériás régiókban helyreállítja a kapitalizmus hosszú távon egyedül működőképes autoriter modelljét. Aki szereti a pénzt az szereti a hatalmat is, és ez fordítva is igaz. Az autoriter rendszerek jóval korruptabbak, mint a demokratikusak. Ez így van a Nemzeti Együttműködés Rendszerében is. (Az Orbán-rezsim így nevezi magát.)

Hosszú annak a listája, hogy az Orbán, a Lázár, a Rogán, a Matolcsy és még néhány családi és baráti kör milyen cégeket, megrendeléseket, állami és EU-s támogatásokat szerzett már meg. Hogy milyen szinten állunk, és milyen tempóban zajlik az állam kifosztása, annak illusztrálására talán néhány példa említése is elegendő. A felsorolt események néhány nap alatt játszódtak le, 2017 novemberében.

Orbán átadja Mészáros Lőrinc cukorgyárát, amit 40 milliárdból hoztak létre. 30 milliárdot adott hitelbe egy állami bank, a többi tízmilliárd pedig vissza nem térítendő állami támogatás.

(Az Orbán-klán többnyire nem személyesen veszi a nevére a cégeket, hanem vagyonkezelőket, intézőket alkalmaz. Orbánék pénzét kezeli pl. Mészáros Lőrinc és családja, vagy Garancsi István.)

Orbán bejelenti egy új komáromi Duna-híd építését, a kivitelező a Mészáros&Mészáros kft.

Garancsi megveszi a legnagyobb hazai pénzszállító céget, a G4S-et, amelynek ezer fegyverese és háromszáz páncélozott autója van, és a Rozsnyai utcai telephelyén több pénzt tárolnak, mint a Nemzeti Bankban. A korábbi angol-dán tulajdonosi csoportot az OTP üzleti zsarolással veszi rá az eladásra. Garancsinak – tehát Orbánéknak közvetlenül – rálátásuk lesz minden ATM-re, minden nagyobb üzletközpont és sok pénzintézet forgalmára. Két kisebb, de szintén komoly pénzszállító cég már korábban Mészáros illetve a Rogán-klán tulajdonába került.

Az Orbán-ház ifjú titánja, Tiborcz, aki féltucatnyi kastély tulajdonosa, vesz magának egy négyszázmilliós budai villát.

Lázár bejelenti, hogy jövő tavasztól az összes állam és önkormányzati beszerzés összes irata átfut egy olyan informatikai cégen (NEKSZT kft.), melynek vezetősége egyaránt kapcsolódik Tiborczhoz és Lázárhoz.

Tovább bővül Orbánék szállodalánca. Mészáros újabb részesedést szerez a mátraházi Hotel Lifestyle-ban.

Mészáros megveszi a 20 milliárdos eszközértékű ingatlanos céget, az Appeninn Nyrt-t. A hírre a cég részvényei több mint négyszeres értékűre drágulnak.

A lista nem teljes, és mindössze pár nap termése.

Orbánék legnagyobb bűne az idegenellenes hisztériakeltés, a munkásellenes törvények, a társadalmi szolidaritás rombolása. De emellett az ő történelmi felelősségük az új évezred autokráciájának létrehozása is. Ilyen történelmi bűnök mellett eltörpül a vagyon harácsolása, de a többi mellett ezért is felelni fognak egy szép napon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr7513300157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása