Elég volt Orbán uralmából!

Címkék: Orbán

2022.03.06. 01:50

Az állam, a kormány mindig a kizsákmányoltak, a nép ellensége. A kapitalista világrendszerben a kelet-európai félperifériához hasonló helyeken egy kormánynak sincs sok mozgástere. Ezzel együtt amit az Orbán-rezsim véghez vitt, az kirívóan visszataszító. Ilyen aljas tolvaj banda nem sokszor volt még a hatalom közelében. Az is egyedülálló a magyar történelemben, hogy a miniszterelnök hivatali ideje alatt az ország leggazdagabb emberévé válik.

Melyek Orbán legnagyobb bűnei?

-alacsony fizetések. Orbán neoliberális politikája egy szűk rétegnek magas, a többség számára viszont alacsony jövedelmet eredményez.

-diktatúra-építés. Minden kisebb-nagyobb intézményt rezsimhű emberek vezetnek, az állami propaganda mindent túlharsog.

-a munkások jogfosztása. Új Munka-törvénykönyv, rabszolgatörvény, az alkalmazottak kiszolgáltatottsága. Orbán teljes mértékben a tőke embere.

-az oktatás bedarálása. Rosszul fizetett, kizsigerelt és minden autonómiától megfosztott tanárok és iskolák, a tananyag lebutítása, a felsőoktatás kiszervezése és visszafejlesztése.

-az egészségügy leépítése. Csökkenő szakszemélyzet, hónapokra nyúló várólisták, eközben terjeszkedő magánegészségügy azoknak, akik meg tudják fizetni.

-állami uszítás, gyűlöletpolitika az idegenek, a melegek, etnikai kisebbségek, kormánykritikusok, és számtalan más embercsoport ellen.

-a korrupció a kormánypolitika központi eleme. Ma már szinte minden állami kiadásból tíz- és százmilliárdokat hasítanak ki a kormány vezetőinek strómanjai. Az Orbán-família az ország leggazdagabb családjává vált.

-nemzetközi elszigetelődés. Az ellopható pénzforrások és a diktatúrákhoz való vonzódás miatt a kormány legnagyobb barátaivá autoriter rezsimek váltak.

És mit ért el ez a hazug, aljas tolvaj, és szolgalelkű bandája?

2022 tavaszára

-a választás előtt pénzosztogatás, amiből persze a gazdagabbaknak több jut, nem feledteti, hogy Európában itt az egyik legalacsonyabb a bérszínvonal. A szociális kiadások szintje is egyre csökken.

-az állami intézményrendszer egyre kevésbé működik, a vezetők lojálisak, és egyre inkább inkompetensek. A működésképtelenségre jó példa az "Operatív törzs" szerencsétlenkedése.

-egyre több helyen mernek sztrájkolni és tiltakozni a munkások.

-a pedagógustársadalom eljutott a nyílt lázadásig.

-a covid meggyilkolt több mint negyvenezer embert, százezrek nem jutnak megfelelő orvosi ellátáshoz.

-az idegenellenes uszítás ellenére az egész társadalom az ukrajnai háború elől menekülőket támogatja.

-a korrupció az égig ér. Tíz éve még milliókban, ma már milliárdokban mérhető egy-egy állami megrendelés, ami a kormánytagok szolgáinak jut. A névleg leggazdagabb emberek nagy része csupán vagyonkezelő.

-Putyin háborúja lenullázta az általa támogatott európai fasiszta mozgalmakat és csicskásait. Orbán soha többé nem tudja magáról lemosni, hogy nemzetközi szerepléseivel, Putyin alázatos kiszolgálásával előkészítette a dübörgő orosz tankok útját.

Orbán erkölcsileg, emberileg, és a történelem ítélőszéke előtt is megbukott. Itt az ideje, hogy eltűnjön a közéletből!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr5017773086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása