A politikai korrektség nem rendszerellenes – de a politikai korrektség elleni fellépés a rendszert szolgálja.

Az 1960-as évek végén („’68”) a világméretű forradalmi fellendülés során napirendre került az általános emberi emancipáció, az emberiség felszabadulása a kapitalizmus uralma (bérmunka, kizsákmányolás, az elnyomás változatos formái) alól. Felszínre került mindenféle emancipáció.

Megerősödött a feminizmus, aminek a célja a patriarchális, férfiuralmú rendszer eltörlése, a nemi egyenrangúság kivívása. Az antirasszista mozgalmak célja az embereket bőrszín alapján rangsoroló ideológia eltörlése. A rasszizmus az Európából világhódításra induló kapitalizmus terméke. A meleg-mozgalmak célja a modernkori homofóbia felszámolása, a szexualitás felszabadítása. Az internacionalizmus a nemzeti fennsőbbrendűség, a nemzeti sovinizmus, a nemzeti hódító politika elutasítása.

Ötven évvel ’68 után politikai korrektség-ellenes offenzíva zajlik. Ez nem más, mint megelőző támadás a rendszerellenes mozgalom ellen. A kapitalizmus számtalan súlyos problémája egyre nyilvánvalóbb. Az uralkodó osztály megelőző csapást akar mérni – ennek része az emancipáció minden formája elleni támadás.

A forradalmi időszak felerősíti az élet bármely területére kiterjedő forradalmi gondolatokat, legyen szó akár a magánéletről, a nemek közötti hierarchiáról, vagy bármiről. Az ellenforradalom viszont az élet minden területén üldözi az emancipációs mozgalmakat.

„Nők vissza a konyhába, feketék a gettóba, melegek a hálószobába” – mondják a pc-ellenesség ideológusai.

Aki a politikai korrektség hanyatlását ünnepli, az az ellenforradalmat támogatja, és az általános emberi felszabadulás gondolatát támadja.         

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr712371043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása