Nem pusztítják el az egész parkot, de összesen több száz fát vágtak és vágnak ki a „Nemzeti Közszolgálati Egyetem” bővítése érdekében. Az egészségvédelemre, betegellátásra, oktatásra, munkanélküli segélyre, a megélhetést biztosító fizetésekre a rezsimnek nincs pénze, de stadionra, állami bürokraták képzésére annál inkább. Az értelmetlen állami beruházások – kongó stadionok, újabb, pénzhiánnyal küzdő múzeumok építése, a budai vár teljesen történelmietlen felújítása – fő célja, a hatalmi téboly kiélésén kívül, a kormányhű „nemzeti burzsoázia” további gazdagodásának segítése. Ilyen magasztos célok megvalósítása esetén nem lehet akadály pár ezer fa, sok százezer ember életkörülményeinek tudatos rontása.

Az Orczy-parkot egyre jobban körbeépítik. A Nagyvárad térnél már áll egy ötemeletes épület, nagy ütemben dolgoznak az Üllői út vonalában, és a Diószegi út mentén levő újabb építkezést szolgáló fakivágáshoz (145 fa) már engedélyt adott az illetékes hivatalnok (Kosztyu Anikó, a fővárosi kormányhivatal osztályvezetője. Hivatali e-mail címe: kosztyu.aniko@bfkh.hu  Hivatali telefonszáma: 0612351726.) Az egész Ludovika Campus a lojális állami bürokrata és rendőrképzést szolgálja. Egy magát bebetonozni kívánó kormánynak szüksége van hűséges hivatalnokseregre. Az építkezések nyomán valósággal körbezárják a parkot – persze ez a park kisebb területre való szorítását is jelenti. Közvetlen következményként az amúgyis erősen szennyezett városi levegő még rosszabb lesz a környéken. Több tízezer ember életkörülménye romlik érzékelhetően. De lesz ez még rosszabb is. Egy épületek által határolt egyetemi campus egész biztosan nem fog nyilvános közparkként üzemelni. Valamilyen formában korlátozni fogják a belépést, ha nem most, akkor majd később. Kivágják a fáinkat, elveszik a parkjainkat, és itt pöffeszkedik előttünk a rajtunk élősködő hatalom. De csak amíg hagyjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr388606654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása