Le a kormánnyal!

2012.10.14. 11:36

Bukjon a kormány!

Bukjon a Fidesz, tűnjenek el! Elég volt belőlük!

Népszerű jelszavak ezek, ha most lennének választások nemhogy a kétharmad, de még az enyhe többség sem lenne meg nekik. A kormányhoz közelálló nagytőkés és értelmiségi-polgári –szűk- réteget leszámítva mindenki a bőrén érzi a helyzet romlását. Nehéz munkát találni, egyes kistérségekben, kis településeken lehetetlen. Ezzel együtt a munkakörülmények is romlanak, a dolgozó egyre kiszolgáltatottabb a főnökének. Az állami juttatások összege csökken, ma már szinte alig van segély, és az alanyi jogon járó pénz is kevesebb (pl. családi pótlék.)

(A szegényellenes uszítás, ami hosszú évek óta folyik, persze nem hatástalan, még mindig terjednek a mítoszok az óriási segélyekről, pedig pl. a szociális támogatásokra fordított összeg évek óta évi hatvan milliárd forint körüli összeg.)

Az új adótörvények hatására lassan de biztosan csökken a kézhez kapott fizetés összege, miközben minden területen folyamatosan drágulnak az árak. Az életviszonyokban még nem durva a zuhanás, de erősödik a létbizonytalanság érzése. A megszorítások egyre több réteget érnek el. Mindez leöntve a harsogó állami propagandával, aminek a nacionalizmus a központi eleme.

Szóval bukjon a kormány, de mi legyen utána? Jöjjön az ellenzék? Az MSZP már bizonyította –többek közt Bajnai kormányzása idején- hogy ugyanolyan vérszívó mint a Fidesz. Az ellenzéki társaság semmivel sem kevésbé nacionalista, mint a jelenlegi kurzus. És minden ellenzéki csoport ugyanúgy a kapitalizmus híve: céljuk a tőke profitéhségének kielégítése. Bármelyik ellenzéki csoportosulás is kerülne hatalomra, ugyanúgy több munkát és kevesebb pénzt adnának nekünk, mint a jelenlegi kormány. (Itt csak a demokratikus ellenzékről beszélek, a fasisztákról nem érdemes külön szólni, hiszen ők egy felturbózott fidesznek tekinthetők.)

Jó esetben hamarosan megbukik a Fidesz-kormány, és alakul egy új: mit fognak csinálni? Egyáltalán mit tehet egy kormány, mit tehet az állam? Az állam és az állami intézményrendszer pár ezer évvel ezelőtt a tulajdon védelmében jött létre. Ez az alapvető funkciója, kiegészítve a csere-folyamat működésének biztosításával. Ma is ez a feladata, az árutermelés rendszerének működtetése. Évek óta problémák vannak ebben a működésben („válság”), és az állam, és végrehajtó szerve a kormány minden országban igyekszik úrrá lenni a zavarokon. A tőke törvényei diktálnak, és a politika végrehajtja a tőke parancsait. Ezt csinálja a jelenlegi kormány, és ezt fogja csinálni a következő is. Bárki kerül hatalomra, tovább fogja rontani életkörülményeinket.

Mindezzel együtt: Le a kormánnyal!  

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr854847486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása