Végképp eltörölni

2013.07.30. 21:20

-címmel rendeztek kiállítást 2013 nyarán  a Centrális galériában. Az Orbán-féle elmebeteg "új rendszer" -"nemzeti együttműködés rendszere", vagy mi- néhány fontos dokumentumából -alkotmány, nemzeti hitvallás, nemzeti nyilatkozat, és hasonlók- vett idézetek itt-ott, és közben számtalan plakát az ún. "szocialista" rendszer időszakából. A 40+-os korosztály számára a gyermek és ifjúkor  számos élménye köszönt vissza -sok volt a moziplakát-, a fiatalabbak pedig egyszerűen kicsit elmerülhettek a közelmúltban. Abban a múltban, amit éppen végképp el kíván törölni a dicsőséges kétharmad. A múlt ilyen, felülről jövő eltörlése nem szokott sikerülni. A  jól szerkesztett, színes és érdekes kiállítás fő üzenete számomra pontosan az volt, hogy a tiszta lappal való indulást, a múlttal való gyökeres szakítást hirdette a párt már az '50-es években is, aztán '56 után, és most 2010 után újból. Nos, a tapasztalat azt mutatja, hogy pontosan ezek az "eltörlők" lesznek eltörölve, miközben a múlt velünk él.

Az a fajta túllépés a történelmen, amit az Internacionálé jövendöl, nos, az is be fog következni egy szép napon, de nem párthatározatok és törvények formájában.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr195434749

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.31. 11:26:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása