Kivágják a fákat

2013.09.24. 09:15

mert útban vannak, és kell a hely a betonnak. Nagyon sok ember –főleg ha döntéshozó pozícióban ül- számára a fa egy darab valami, ami többnyire útban van. Kivágják a téren, a parkban, a kertben. Nem jut el az agyukig hogy a fa is élőlény, és egy élőlény senkinek sem a tulajdona.

Való igaz, időnként szükség van fakivágásra. Egy fa lehet beteg, korhadt, vagy ha túl sűrűn állnak akkor nincs lehetőségük növekedni, elveszik a teret egymás elől. Időnként építkezésre is szükség lehet, van olyan hogy valami épül pont a fa helyére. De persze rengeteg fölösleges építkezés van, különösen manapság, közterek átépítése, presztízsberuházások. És nagyon gyakran csak úgy kivágják a fákat, hanyagságból , érzéketlenségből. Általában van hivatalos magyarázat a fák pusztítására, „beteg volt”, de ez többnyire hamis, a kivágott fák törzsét megvizsgálva bárki láthatja, hogy az elpusztított növénynek az esetek nagy százalékában nem volt semmi baja.

Egy fa évek, évtizedek alatt nő meg olyan nagyra, hogy árnyékot adjon, tisztítsa az általunk beszennyezett levegőt, gyönyörködtessen. A fa természetesen nem a mi kiszolgálásunkra és kényeztetésünkre létezik, de ezek azok a funkciók, amiket bárki felfoghat.

Ne vágd ki a fát, te barbár, mert az neked is jó, ha sok van belőle! – kéne beleüvölteni mindenkinek az arcába, aki utasítást ad a fák elpusztítására.

Mondjátok el mindenkinek: a növények is élőlények, társaink itt a bolygón, és egy élőlény nem tulajdona senkinek sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr245530859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása