Új civilizáció

2014.03.04. 14:55

Kemény, embertelen világban élünk. Az életünk küszködés, nélkülözés, és a bolygón élő emberek többségének ennél is nehezebb az élete. Mi a baj a világgal? Miért élünk így?

Nagyon úgy tűnik hogy az egész civilizáció már az alapjaitól el van rontva. Az emberi társadalmaknak –a múltban és a jelenben egyaránt- meghatározó eleme a tulajdon és a csere létezése. Ez minden rossz okozója, ezért van árutermelés, kizsákmányolás, munka, osztálytársadalom, nyomor, háború, és minden egyéb szörnyűség. Fel akarjuk számolni a háborút, a szegénységet, a környezetszennyezést? Nincs más megoldás: létre kell hoznunk egy új civilizációt!

Ez elég nagy feladatnak tűnik, nem igaz? De talán mégsem lehetetlen. Hiszen mi történik amikor emberek kisebb-nagyobb csoportja megpróbálja megváltoztatni a világot? Megtámadják a tulajdont, vagyis kisajátítják azokat a javakat, amelyeket amúgy ők hoztak létre. Szétosztják a felhalmozott javakat, vagyis eltörlik a cserét. Kollektívákat szerveznek.A termelés céljává az emberi közösség igényeinek kielégítése válik, és nem a profit. A döntéshozás a döntésben érintettek kezébe kerül a különböző tanácsokban, népgyűléseken, bázis-demokratikus szerveződésekben. Ez a történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy amikor tömegessé válik a rendszerrel szembeni elégedetlenség, és megindul a harc a fennálló viszonyok eltörléséért, egyúttal rögtön el is kezdődik egy új világ felépítése. Ez a forradalom legfőbb üzenete.

A civilizáció megérett a pusztulásra, de ez jó hír, mert így lesz lehetőség egy új, valóban emberi civilizáció létrehozására!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr425843067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása