Liget projekt

Címkék: környezetpusztítás

2019.03.29. 01:47

Múzeumokat építeni a város legrégebbi parkjában? Elképesztő dolog, ennél már csak az a durvább, hogy honnan jött az ötlet. Orbán miniszterelnök udvartartásával együtt felköltözik a budai várba, ezért onnan ki kell telepíteni a közintézményeket: galériát, múzeumot, könyvtárat, akadémiai irodákat. Ez az igazán nemes cél megér sokszázmilliárdot. Főleg úgy, hogy az építkezéseken is – mint szinte minden állami beruházáson - Orbán és társainak cégei keresnek.

Az már csak járulékos haszon, hogy a beruházással kiszorítják a népet a Városligetből. 2019 tavaszán lezárták a játszóteret. Őszre ígérik a megnyitását, de nyárra csak néhány kopár rét marad szabadon.

A liget közepén a „Zene háza” – a látványterven az épület körbeveszi a fákat, a valóságban több tucat fát vágták ki már az alapozás előtt. Az intézmény megközelítése értelemszerűen jelentős forgalmat generál majd.

Az új galéria egy tízemeletes ház magasságú betonmonstrum lesz.

A liget Dózsa György út felőli szélén gigantikus múzeum épül – sikeresen veszi el a környék sűrűn lakott utcáitól a friss levegőt, ami korábban szabadon áramlott a park felől. Ki tudja mikor lesz kész, de a Néprajzi Múzeumot, ami gyakorlatilag a parasztságnak állít emléket, már jó ideje bezárták. Parasztmúzeum a Kossuth téren? Már a gondolat is sértő az urak számára.

A rendkívül szennyezett levegőjű fővárosban nemcsak az itt lakó „egyszerű emberek” – vagyis mi, sima földi halandók – vannak útban, hanem különösen a fák. A kormányzat nekivadult dühvel vágja ki a fákat. Ezt a dühöt leginkább az Orbán apjának kőbányáiból beszerezhető térkő minél szélesebb körű felhasználásának igénye indokolja.

A Liget-projekt tipikus fideszes akció. Ezermilliárdos presztízsberuházás valami pitiáner cél érdekében, gigantikus hasznot hajtva az uralmon lévő rezsim vezetőinek. Rosszul kivitelezett beruházásokat, egyre élhetetlenebb környezetet hagyva örökül a számunkra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr5314725671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása