A kormánypropaganda röviden úgy jellemezhető: pofátlan hazudozás. Minden megnyilatkozásukban azt harsogják, hogy a mi helyzetünk egyre jobb, hiszen ők folyamatosan azért dolgoznak –mit dolgoznak, harcolnak mint az oroszlán- hogy a mi életünket minél jobbá tegyék. A kormányzat nem idiótákból áll –na jó, részben igen-, de annyira  még ők sem lehetnek hülyék hogy elhiggyék amit mondanak. Ők egyszerűen csak mérhetetlenül aljasok. Jól fizetett reklámszakemberek írják beszédeiket, és dolgozzák ki a propaganda stratégiai pontjait.

Egyik fő állításuk, amit folyamatosan igyekeznek belénk sulykolni, hogy a kormány a nemzetközi cégekkel, az EU-val, az IMF-fel, mindenkivel szemben kiharcolja a közüzemi számlák 10%-os csökkentését, és ez mennyire fontos dolog. Ezt a nyomorult havi 1-2 ezer forintos díjcsökkentést –amit amúgy is kamatostul fognak idővel behajtani rajtunk- akarja Orbán úgy tálalni, mintha az tényleges javulást eredményezne az életszínvonalunkban. Eközben az utóbbi 5-6 évben szinte minden területen –sok helyen nemcsak vásárlóerejét tekintve, de a nettó összeget figyelembe véve is- csökkennek a fizetések, minden drágul, emelkednek az adók, és nevetséges szintre zuhannak a szociális juttatások. Az állami média és az egész kormánypárti sajtós bagázs pedig pofátlanul dicsőíti a kormányt.

Annyira szánalmas az egész kormánypropaganda, hogy már nem is bosszantó, inkább csak vicces. Az a különös, hogy pl. Orbán hogy nem röhögi el magát időnként, miközben a sületlenségeit tolja az arcunkba.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr165165081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása