VHK

2013.11.30. 17:01

A Vágtázó Halottkémeket nem nagyon kritizálja senki. Aki ismeri, az rajong érte, koncertjeiken az egész tömeg élvezi a banda lendületét. Nincs is ezzel baj. Még akkor se, ha Grandpierre színpadi jelenléte eléggé nagy ripacskodás, főleg ha ki is van festve. Engem kicsit már huszonöt éve is zavart, hogy felmennek a színpadra, egymásra néznek, aztán indul az extázis. Mesterkélt az egész. 

A zene persze tényleg jó, mindent elsöpör. De nem tudok eltekinteni Grandpierre zenén kívüli megnyilvánulásaitól. Mindenféle zavaros elméletei vannak a "magyarságról", történelemről, egyebekről. És ez nem pusztán zagyvaság, de korunkban, amikor az új nacionalizmus az egyik legveszélyesebb befogó ideológia, kifejezetten veszélyes és ellenséges. A nacionalizmus háborús ideológiaként született, de az új nacionalizmus még ennél is rosszabb, a 21. század barbár kapitalizmusának egyik legfontosabb ideológiai bástyája. A "nemzet" hívei és szolgálói a kapitalizmus embertelen rendszerének katonái. 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/api/trackback/id/tr995668890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása